Wie ben ik?

WoordAccent is een mini-onderneming die zich weet te beletteren door woord, toneel en voordracht.

Enkele voorbeelden van mijn specialisaties zijn:

  • eigen komische volksmonologen VéloDroom, L-Vis, Ave Maria
  • voordragen van eigen proza en poëzie
  • bewoorden van toepasselijke concerten, vernissages
  • verzorgen van bindteksten en showpresentaties
  • vertellen van sprookjes en verhalen (volwassenen en kinderen)
  • kinderverhalen & interactief doe-theater
  • opluisteren van kerkelijke en burgerlijke diensten
Slider


Biografie

Isabelle Vandemaele is een Oostendse actrice. Op haar 31ste besliste ze dat het tijd werd om haar oude droom van onder het stof te halen en ze begon aan een 6-jarige opleiding Woord – Drama aan het conservatorium te Oostende. In 2006 behaalde ze haar diploma met grootste onderscheiding!

Vanaf dan wordt haar passie voor de taal en het woord ondoofbaar en ze begint met het schrijven van poëzie & toneelstukken. Isabelle schrijft altijd vanuit een vrouwelijk en sociaal geëngageerd standpunt.

Ze schrijft gedichten, zoals ”C.U.T. – City Under Tension -”, tijdens dit programma brengt ze eigen vrouwelijke stadsgedichten met ballen.
Met “FORT d’amour” maakt ze een selectie uit de mooiste liefdespoëzie en andere zinnenstrelende verhalen!

Isabelle raakt echter vooral bekend met haar eigen geschreven, komische volksmonologen. Haar monologen zijn avond- of namiddag vullende voorstellingen, met een lach en een traan. Ze zijn toegankelijk voor mensen van 9 tot 99 jaar.
Haar eerste monoloog “L-Vis”, vertelt over het leven van een vissersvrouw.
“VéloDroom”, gaat over coureurs en café’s.  En tijdens de eindejaar periode brengt ze een kort, modern en komisch Kerstverhaal “Ave Maria”.

Ook speciaal voor de kinderen probeert Isabelle, in haar kindertheater, de zorg van het milieu, en in het bijzonder de zee, aan de kinderen duidelijk te maken!
“Zeena, de zeeheks”, “Beire, de beiraat” en “Bella Donna, de verhalenfee”, zijn enkele voorbeelden van haar kinderanimaties.

Een tijd terug startte Isabelle haar woordbedrijf “WoordAccent” op, waar ze haar eigen als Taalverhaalster profileert. Ondertussen werd ze al door tal van verenigingen uitgenodigd, variërend van theatermonologen, poëzie momenten, show presentaties, huisconcerten, vertelfestivals, …